De watersportverzekering, wat moet je erover weten?

Wanneer jij een liefhebber bent van de watersport is de kans ongelofelijk groot dat je er op een bepaald moment voor zal willen kiezen om een watersportverzekering af te sluiten. Voor deze verzekering geldt dat ze het mogelijk maakt om de boot die je hebt aangekocht te verzekeren tegen allerhande potentiële vormen van schade. Het kan hierbij gaan om schade die je aanbrengt met jouw boot tegenover derden, maar ook om schade die is ontstaan aan jouw eigen boot. Het afsluiten van een dergelijke verzekering is niet verplicht, maar kan zeker wel het overwegen waard zijn.

Wat is een watersportverzekering?

Een watersportverzekering is de verzamelnaam voor verzekeringen die afgesloten kunnen worden voor het verzekeren van een boot. Hierbij kan het gaan om een groot aantal verschillende soorten boten. Denk hierbij niet alleen aan een speedboot, maar ook aan bijvoorbeeld een zeilschip of een ander exemplaar. Door over te gaan tot het afsluiten van een watersportverzekering kies je ervoor om één of meerdere schadegevallen in te laten dekken. Van belang om rekening mee te houden is wel dat deze dekkingen niet altijd een oplossing bieden voor de schade aan je eigen boot.

In de praktijk komt het niet zelden voor dat mensen vooral de schade willen verzekeren die ze kunnen veroorzaken aan derden. Voor heel wat waterwegen geldt dat ze steeds drukker worden bevaren. Dat heeft als gevolg dat het risico op een aanvaring met een ander schip uiteraard alleen maar groter wordt. Wanneer je niet beschikt over een passende verzekering is het zo dat je dan zelf voor alle kosten dient op te draaien. Het afsluiten van een standaard WA watersportverzekering kan er gelukkig reeds voor zorgen dat je kan rekenen op de tussenkomst van jouw verzekeraar.

Voor welke boten kan je een watersportverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een watersportverzekering is zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven mogelijk voor tal van verschillende soorten schepen. Denk hierbij concreet aan bijvoorbeeld:

  • Motorboten;
  • Zeilboten;
  • Speedboten;
  • Sloepen;
  • Catamarans;

Naast voor bovenstaande schepen is het uiteraard ook nog mogelijk om voor andere boten een dergelijke verzekering af te sluiten. Let wel, de exacte boten waarvoor je een verzekering kan afsluiten is afhankelijk van de mogelijkheden die de verzekeraar van je keuze aanbiedt. In principe moet het zowel mogelijk zijn voor tweedehandse als voor nieuwe boten om een passende verzekering af te sluiten. Ook dit dien je echter steeds na te vragen bij de verzekeraar van je keuze.

Besparen op je watersportverzekering met deze tips!

De watersportverzekering hoeft op zich helemaal geen dure verzekering te zijn. Je moet er wel aandachtig voor zijn dat de premie die je moet betalen in de praktijk afhankelijk kan zijn van bijvoorbeeld de waarde van je boot evenals het vermogen waarover ze beschikt. Bovendien spreekt het ook voor zich dat de gewenste dekkingen een niet onaanzienlijke impact zullen hebben op de verzekeringspremie van de verzekering voor jouw boot. Wil je graag kunnen besparen op deze verzekering? Voer dan zeker altijd een vergelijking uit tussen verschillende verzekeraars op Eerdmans.nl. Het kan bovendien eventueel ook helpen om het eigen risico te verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *