Waarom een skischoen op maat bestellen voordelen heeft

Wanneer je lekker wil skiën, heb je natuurlijk ook een goede uitrusting nodig. Ook wel gear genoemd. Belangrijke onderdelen van je uitrusting zijn bijvoorbeeld een goed skipak, een skibril en natuurlijk de ski’s zelf. Maar je hebt ook goede skischoenen nodig. Skischoenen zorgen ervoor dat je stevig en veilig op de latten staat en dat je de pistes kunt trotseren. Maar een skischoen is compleet anders dan een normale schoen. Je kunt dus niet de eerste en beste willekeurige skischoen aantrekken en gaan skiën. Je kunt het beste een skischoen op maat bestellen. En in onze blog vertellen we welke voordelen je daarvan hebt.

Comfortabel en pijnvrij skiën met skischoen op maat

Wanneer je ervoor kiest om een skischoen op maat te bestellen, geniet je in ieder geval van het voordeel dat je comfortabel en pijnvrij kunt skiën. Vooral als je net begint met skiën. Oncomfortabele skischoenen en de pijn die je voelt, kunnen ervoor zorgen dat je ook snel afscheid neemt van de leuke wintersport. Nu denk je misschien dat op maat gemaakte skischoenen een te forse investering is, maar je hebt er ook veel baat bij. Naast pijnvrij en comfortabel skiën sta je ook veel zelfverzekerder op de latten. Wat belangrijk is om vervelende ongelukjes te voorkomen.

Hoe je een skischoen op maat kunt bestellen

Een skischoen op maat kun je bij een erkende specialist bestellen. En hier gaat een heel proces aan vooraf. De skischoenen moeten immers wel lekker zitten wanneer je ze krijgt en gaat gebruiken. Na een oriënterend gesprek worden de schoenen aangemeten. Je voeten, enkels en onderbenen worden zorgvuldig gemeten en alleen op die manier is het mogelijk om de perfecte skischoen te maken. De specialist is niet alleen bedreven in het maken van skischoenen, maar ze kunnen je ook handige tips en advies geven over hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op een wintersportvakantie. Ze kunnen je zelfs doorverwijzen naar een orthopeed of een fysiotherapeut.

Een orthopeed of een fysiotherapeut kan met je in gesprek gaan en je advies geven over hoe je jezelf op een wintersportvakantie kunt voorbereiden. Ze geven je handige tips, trucs en oefeningen die je zelfstandig kunt opvolgen en doen om ervoor te zorgen dat jij straks optimaal kunt genieten van je vakantiebestemming.

Nieuwe schoenen kopen of skischoenen laten aanpassen

Een skischoen op maat laten maken, is een forse investering. Waar je dus wel de vruchten van plukt. Maar soms zijn wintersporters al heel tevreden met de schoenen die ze hebben of ze vinden het zonde om afscheid te nemen van de skischoenen waar ze al een hoop geld voor hebben betaald. In dat geval zijn er ook handige oplossingen waarmee je jouw huidige skischoenen kunt blijven gebruiken. De specialist die de skischoen op maat maakt kan namelijk ook skischoenen aanpassen. Zodat ze een stuk beter en lekkerder zitten. Het staat in ieder geval buiten kijf dat skischoenen op maat of een skischoen laten aanpassen cruciaal zijn om optimaal van je wintersportvakantie te kunnen genieten. Je kunt vervelende klachten, zoals pijnlijke en branderige voeten, krampen, pijnlijke enkels en scheenbenen en vervelende drukpunten voorkomen en je staat uiteindelijk veel relaxter en zelfverzekerder op de latten. 

Advies nodig? Vraag het aan de experts van Bootfitter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *